De mogelijkheden, prijzen en tips voor huisverwarming

ls je bent gedwongen om jouw kachels af te stoffen, omdat het binnenkort koud wordt, vraag je jezelf misschien af hoe groot de volgende energierekening zal zijn. Het geheim van het verwarmen van jouw huis voor de minste hoeveelheid geld, is om de juiste type huisverwarming te kiezen en het verstandig te gebruiken. Voordat je iets doet controleer of jouw huis goed geisoleerd is. Begin met het plafond, want daar gaat tot 35 procent van de warmte verloren. Zorg er vervolgens voor dat je gordijnen van goede kwaliteit zijn om de ramen af te dichten en warmteverlies te voorkomen. Lees door voor meer tips.

Welk soort verwarming is beschikbaar?

Er zijn drie hoofdtypen verwarmingstoestellen; elektrische kachels, gasverwarmers en airconditioners met omgekeerde cyclus. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Elektrische kachels

Deze zijn over het algemeen draagbaar (tenzij bevestigd aan een muur) en goedkoop. Het is het beste om ze niet te gebruiken in grote ruimtes of voor lange periodes, maar ze werken goed in slaapkamers.

Er zijn ook luchtverhitters die de lucht verwarmen, in plaats van je lichaam. Deze verwarmer zorgt ervoor dat de verwarmde lucht op natuurlijke wijze stijgt, dus worden ze niet aanbevolen voor ruimtes met hoge plafonds. Het belangrijkste om te onthouden met elektrische kachels is om er een te kopen met een thermostaat of een timer, zodat deze kan worden geregeld om jouw kosten effectief te verlagen.

Gaskachels

De sleutel met gasverwarmers is dat je een gasuitlaat nodig hebt om ze in te pluggen, wat afhankelijk is van een gasoptie bij jou in de buurt of gebouw. Ze zijn echter zeer efficient en hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ze zijn ideaal voor het verwarmen van middelgrote ruimtes en zijn uitzonderlijk snel in staat om het gebied op te warmen.

Airconditioning met omgekeerde cyclus

Hoewel duurder om rechtstreeks te kopen dan een kleine elektrische verwarming, is omgekeerde cyclus airconditioning zeer effectief voor het snel en efficient verwarmen van een ruimte, voor relatief weinig energieverbruik. Ze zijn geweldig voor gebruik in grotere ruimtes, bijvoorbeeld een open woonkamer.

Natuurlijk zijn er ook andere opties beschikbaar. Houtkachels en open haarden zien er prachtig uit en zorgen voor een gezellige sfeer in de kamer, vooral op een koude winternacht. Hout is over het algemeen overal verkrijgbaar, dus je zult altijd warmte hebben, en dit kan behoorlijk economisch zijn. Er zijn echter ook uitdagingen verbonden aan deze optie, waarbij het geproduceerde gas de installatie duur maakt, omdat de rook vervuiling in huis kan veroorzaken, waardoor onderhoud lastig kan worden.

Maak het huis goed dicht?

Het heeft geen zin om al dat elektriciteit of gas te gebruiken om een ruimte op te warmen als er lucht ontsnapt via openingen. De eerste stap om ervoor te zorgen dat jouw huis warmte vasthoudt, is om ervoor te zorgen dat de isolatie op punt staat.

Zoek hulp bij een ervaren loodgieter

Heeft de kamer echt een verwarming nodig of zijn er andere manieren om ervoor te zorgen dat de kamer warm is? LoodgieterinAmsterdam (loodgieter 24/7) helpt jouw bij het zoeken van de beste huisverwarming. Zij bieden volledige transparantie in dit proces. Zij vertellen alle voor- en nadelen van elke type huisverwarming. Ook krijg je meteen een prijsopgave voor het installeren van de verwarming. Bezoek de website en maak een afspraak